015 70 80 80 - info@exclusivehousing.be
Tremelo
Veldonkstraat 369
Ref. E216

Prijs: 625.000 €
Type: Hoeve - woning - handelsruimte

Oppervlakte: 21a40ca m2
Bewoonbaar: ca. 700 m2

Beschikbaar: Te bespreken
Bouwjaar: 1956

EPC: 390

BIJZONDER RUIME HOEVE ‘HET TOLHUIS’ OP 21A TE TREMELO (BAAL), Tremelo

Interesse in dit pand?

NIEUWE VOORWAARDEN !!
Het Tolhuis is een erg ruim (+-700 m²) 18de eeuws hoevegebouw op 21,4 are, dewelke vanwege haar omvang zeer veel mogelijkheden omvat zoals reconversie tot max. 3 wooneenheden, zeer ruime kangoeroe/co-housing woning en/of handelswoning…
Het gebouw kent een rijke geschiedenis; het was tot in het begin van de 20ste eeuw in gebruik als brouwerij en tot voor kort fungeerde het als restaurant met woonst.
Huidige indeling: de voormalige restaurantzaal is nu opgedeeld in 2 afgescheiden ruimtes. Het ene doet dienst als living met erachter 2 slaapkamers en sanitair met lavabo en toilet en de andere ruimte omvat de voormalige bar, vroegere keuken met toegang tot de tuin en ruim sanitair m/v en toegang tot de kelder. Verder op het gelijkvloers is er nog een kantoor en technische ruimte met o.m. 2 industriële cv ketels.
Via een trap kom je boven in de originele woonst. Langs de ene kant van de hal heb je een badkamer met toilet en douche, een kamer of bureau en grote was/bergruimte. Aan de andere zijde kom je in de authentieke zeer ruime woonkamer met grote haard en mezzanine overloop en toegang tot het grote overdekte terras. Op dit niveau is er ook een deels geïnstalleerde keuken, zitplaats met Leuvense stoof en 2 slaapkamers. Via een sierlijke open houten trap en mezzanine bereik je aan de ene zijde een grote badkamer met ligbad, dubbele wastafel en toilet en ernaast de masterbedroom met ingemaakte kast. Langs de andere kant van de mezzanine heb je dan nog 2 slaapkamers met ingemaakte kast en extra badkamer met ligbad/douche en lavabo. Zeer ruime zolderruimte.
Zowel links als rechts in de voorgevel is er een grote houten rondboogpoort met erachter een (auto) doorgang tot de deels verharde achtertuin. Aangebouwde schuur in te renoveren staat.
Het gebouw charmeert door vele originele authentieke elementen (eiken balken) en de opmerkelijke omvang die een waaier van mogelijkheden inhoudt.
Hoewel het pand geen erfgoed beschermd gebouw betreft, is het wel opgenomen in de erfgoed inventaris en zullen er eisen gesteld worden bij renovatie (vb. zal de gevel in de oorspronkelijke staat hersteld moeten worden en wordt afbraak niet toegelaten).
Het bekomen gemeentelijk pré-advies aangaande de renovatiemogelijkheden is op eenvoudig verzoek te bekomen via ons kantoor. Kom nu dit uniek project ontdekken dat zich perfect leent voor uw creatieve woonideeën en contacteer ons, wij helpen u graag verder! Vraagprijs exclusief registratie- en notariskosten.
Wil u weten wat uw eigen woning waard is? We schatten altijd gratis en correct!


Specificaties:
RENOVATIE
RECONVERSIE TOT 3 WOONENTITEITEN
HANDELSRUIMTE MET WOONST
UNIEK PROJECT
VOORMALIGE BROUWERIJ
2 woonkamers
6 slaapkamers
4 badkamers
5 toiletten

Ruimtelijke ordening:
Woongebied met landelijk karakter + agrarisch gebied
Geen stedebouwkundige vergunning uitgereikt
Geen verkavelingsvergunning uitgereikt
Geen dagvaardiging
Geen voorkooprecht
Inventaris erfgoed

20220115-0002514996-RES-1

Bekijk ons volledig aanbod

Ook interessant?

TE
KOOP
360° Virtual tour  Virtual tour
 1695m2  272m2  1  3/4
Villa - Architectenwoning, Tremelo
TE
KOOP
 240m2  3  4
villa, Marbella (Cancellada)
TE
KOOP
 473m2  3  3
villa, Benitachell (Costa Blanca Noord) Spanje


© 2023 - Exclusive Housing • All Rights Reserved - Privacy - Cookies
Site design & code by crossmark.be